Pentru membrii clubului: trimiteti mesaj catre membrii clubului

sâmbătă, 13 octombrie 2007

IULIAN ILIE

1. In ce an ati avut primul contact cu go-ul si in ce imprejurari? Care erau conditiile de joc?

In 1988 a fost primul contact, persoana responsabila este Bogdan Creanga. El m-a initiat, cu el am jucat prima partida si am participat la primul turneu de Go desfasurat in acelasi an, la Eforie Nord, in septembrie.

2. Motivati-va atractia pentru go.

Sunt si un jucator pasionat de sah, m-au atras jocurile mintii, iar Go-ul mi se pare acum jocul suprem de tactica si strategie.

3. Ce jucatori ati intilnit la primele contacte cu clubul de go?

Bogdan Creanga, Sandu Theodor, Sorin Balaban, Liviu Nistor, Nicolae Mandache, poate au mai fost si altii, dar nu ii mai tin minte.

4. Ce jucatori v-au influentat evolutia ulterioara?

Nu am avut un anumme model, mi-a placut jocul in sine si am incercat sa evoluez in propriul meu stil. A fost o perioada, vara lui 1989, cand am jucat multe partide cu Liviu Nistor, aproape zilnic, la masute, pe faleza, in vacanta de vara.

5. Care v-au fost adversarii preferati? Cum le-ati descrie stilul de joc?

Radu Baciu, Dan Preotescu, Viorel Boboc, Jim, Toma Iulian ... persoane pe care le-am intalnit in confruntarile directe la concursuri. Nu le-am urmarit stilul de joc in mod particular, dar au fost confruntari, uneori si in afara concursului, cand, in urma analizelor de partida, am remarcat anumite conceptii si tactici ale fiecarui jucator.

6. La ce turnee de go ati participat? Ce partide v-au ramas in memorie?

La multe, unele chiar le-am organizat. In anul 1992 prima finala de Campionat National organizata la Galati si sponsorizata in intregime (cazare si masa pentru participanti) a avut printre finalisti 8 finalisti pe Mihai Basca, Lucretiu Calota, Jim, Catalin Taranu, etc.. In anul 1993 am organizat si finala Cupei Romaniei, tot la Galati, cand, in concursul Open, am si castigat locul 3, si am primit primul premiu: o camasa cadou.

7. O amintire speciala legata de go?

La un concurs, in Bucuresti, am jucat cu un 2 dan, japonez, atasat al ambasadei, iar eu aveam 1 kyu. Ne-am inteles in engleza si am avut un review al partidei foarte relaxant si placut. A ramas o amintire speciala.

8. Inca mai jucati go? De ce?

Da, mai mult pe internet. A ramas definitiv un hobby, pe care il practic cu placere.

Iulian Ilie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire